Vecka 44-04

Förra veckan var jag inte alls ombord på Herkules, beroende på en, förhoppningsvis välförtjänt, solsemester söderut. Men nu är det ”back to normal”. Olle från Uddevalla fortsätter med lanterneplattformarna. De två resterande är tillverkade och ligger klara i styrhytten. Hoppas att vädret kommer att vara sådant att det går att hålla på med arbete i masten, men säker kan man inte vara. Pannan har lagt av, och värmen hålls nu uppe med hjälp av värmefläktar. En besiktning av Mikael E gav vid handen att en sotning är av nöden, liksom en rejäl överhalning av brännaren. Mikael har tagit kontakt med en sotare som nästa onsdag (3/11) skall komma ombord och rensa röret och själva pannan. Han, Mikael, känner också en kille som skall ta hand om brännaren, så om en vecka eller så hoppas vi att ha det hela igång igen. Skall man se till det positiva kan man ju konstatera att vi sparar olja! Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *