Vecka 45-04

Vi börjar så vackert att förbereda HERKULES för vintern. I måndags var jag uppe på styrhyttstaket och monterade ner radarmasten och lade den ner uppe på taket. Även strålkastaren fick lämna sitt fäste för vinterförvaring i styrhytten. Allt detta görs för att det skall bli lättare att täcka styrhytten med en presenning. Innan den kommer på plats skall alla skarpa hörn förses med skydd av gamla plastpytsar. Detta för att förhindra att presenningen slits sönder. Denna täckningen kommer att underlätta arbeten på däcket och i styrhytten. Efter senaste bunkringen har hon legat med en liten babords slagsida. Detta beror på att livbåten hänger på babords sida, och nu får vi trimma oljan från babords till styrbords tank. Det sker på så sätt att vi pumpar upp olja från babords tank till dagtanken och sedan släpper ner det därifrån till styrbordstanken. Manuell pumpning är det fråga om, så det blir lite motion på köpet. I onsdags kom ett par sotare ombord för att sota pannan. Det visade sig vara besvärligare än vi trott. Röret var ordentligt igensatt och pannan var även den ordentligt sotig. Det är fortfarande en bit av röret kvar att sota, men det klarar vi själva. De reservdelar som behövs till pannan kan bli knepiga att få tag på, men eftersökning pågår. Mikael E håller i det hela och gör ett toppenjobb. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *