Vecka 1-05

God fortsättning på det nya året! Som ni förstår har inte mycket hänt under denna första vecka. Den nya pannan står nu nere i maskinrummet, ditförpassad genom Mikael Ekeblads försorg. Han kommer nu, efter helgerna, att se till att den blir ansluten. Lördag morgon var jag lite ängslig inför den förvarnade stormen, och ringde runt för att få tag på någon som kunde hjälpa mig med att kolla förtöjningarna. Jag fick tag på Lasse Zimmerman, och efter att ha hämtat honom åkte vi ner till Maritima Centret. Det visade sig vara ett synnerligen välbehövligt besök. Trots att vinden då ännu inte hade blivit alltför kraftig fann vi att förspringet hade brustit. Det berodde nog inte bara på vindens press, utan får nog även tillskrivas ”Älvsnabbens” framfart. Det brukar ofta gå ganska fort förbi Centrat, och det gör att ”HERKULES” hugger ganska friskt i förtöjningarna. Nu fick Lasse och jag dit ett nytt femdubbelt spring, samtidigt som vi förstärkte akterändorna med ytterligare en dubbling. Vi var ganska klara över att täckningen knappast skulle klara den kraftiga vind som väntades, men det fanns inte mycket vi kunde göra åt det just då. Vi ”tightade” upp det så mycket som möjligt och ansåg efter det att vi gjort vad som kunde göras. Söndag morgon var jag nere och kollade upp tillståndet, och fann till min stora glädje att hon låg hur fint som helst. Alla förtöjningar var intakta. Däremot var presenningen över akterdäck totalt söndersliten. Täckningen över bryggan låg på fördäck, men visade sig vid en snabb första besiktning vara ganska intakt, endast några mindre revor. Nu kom jag inte åt att besiktiga hela, så den kanske är i sämre skick än det såg ut, men det visar sig senare när vi tar och röjer upp (troligen på måndag). Nu hoppas jag att det normala arbetet så småningom skall komma igång igen, med, förhoppningsvis, lite mer folk än tidigare. Kalle K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *