Vecka 05-6

Vilken ljuvlig värme som sprids från elementen ombord numera! Mikael E och Bill har gjort ett fint jobb och nu återstår bara att isolera rökgången. Samtidigt skall de isolera hjälpkärrans avgasrör. Vi fick en liten anmärkning på det vid senaste besiktningen, men p.g.a. mycket annat har det fått vänta. Själv väntar jag på lämpligt väder för att fixa styrbords lanternekasse. Allt är klart, nåtmassa är fixat, bultarna ligger och väntar, och lusten att ordna det så fort som möjligt finns också. Det är bara att vänta på att vädrets makter ser till att ge mig en dag med några plusgrader torrt, så skall det hela vara gjort på ett kick! När arbetet med pannan i maskin är avslutat återstår ett stort jobb, nämligen rengöringen! Hela maskinrummet måste vaskas ner uppifrån och ner till durkarna. Dessutom kommer det nog att visa sig att det krävs lite målningsarbete för att få det att se ut som det bör göra. Där dyker återigen frågan om ”manpower” upp. Vi måste helt enkelt ha mer folk som arbetar ombord. Lönen är som bekant inte mycket att skryta med, men, som gamle Gustav Lindqvist en gång sade, ” vi får ju 100% påslag varje år!” På plussidan kan noteras att vi har fått ytterligare en preliminär bokning, en körning upp till Älvängen och repslageriet därstädes. Det skall äga rum den 27 augusti, så nu är den månaden ganska välfylld! Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *