Lägesbeskrivning 16/12 2002

Arbetet med däcket framskrider i ett lagom tempo. Alla nåt är nu uppfrästa och de däcksplankor på backdäck som skall bytas är borttagna. Johan, killen som Gotenius varv har avdelat att sköta uppfräsningen av nåten, har utfört ett fantastiskt arbete. Otroligt noggrann med allt han företar sig, så vi är honom stort tack skyldiga, och han kommer att kunna ta åt sig en stor del av äran när Herkules fram på vårkanten visar upp sitt nynåtade och uppfräschade däck. Det har också blivit nödvändigt att riva en del i inredningen. I salongen har en hel del skivor under däck tagits bort för att komma åt bultarna till de plank som har avlägsnats. Det kommer även att behövas rivas en del skivor under däck i både skeppar- och chiefhytterna. Nu pågår arbetet med att köra rent underliggande stål med rostmaskin. Sedan kommer stålet att behandlas med järnmönja, en efterföljare till blymönjan som ju numera tyvärr är förbjuden. Under denna veckan, och även under mellandagarna, kommer nog arbetet att gå på sparlåga, om det överhuvudtaget sker någonting. Men vi har inte bråttom. Dessutom är det bara bra ju längre hon kan ligga under täckningen och låta däcket torka innan det skall nåtas om. Kalle Karlholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *