Vecka 10-04

Renoveringen av salongen har blivit försenad p.g.a. att ytterligare läckage upptäckts. En grundlig undersökning visade dessbättre att det inte vara trädäcket som läckte, utan en ventil i uppe under däck. När den hade tätats avvaktade vi ytterligare ett tag med att återställa salongen. Vi ville först vara absolut säkra på att inga ytterligare läckage fanns. När det visade sig vara tätt började det ganska omfattande arbetet med att återställa skivmaterial upp under däck och på skott. Nya lister monterades, varpå ett evigt spacklande och slipande tog sin början. Den som har dragit det tyngsta lasset vid renoveringen är Kjell Magnusson, en otroligt noggrann yrkesman, och det är mycket tack vare honom som salongen i dag börjar se ut som i fornstora dagar. Fredagen den 27/2 drog Kjell de sista penseldragen på skotten, och man kan nu ana hur fint det kommer att bli. Vad som nu återstår i detta utrymme är att återställa ett skåp, fixa till en del träytor och sedan snygga till klädseln på sofforna. Dessutom skall en del andra inventarier skruvas upp, t.ex. ljushållare, armaturer, brandsläckare m.m. Vårt stora problem är tillgången på arbetskraft. Vi är inte många som håller på, och skulle behöva flera frivilliga, så om någon känner för att komma ner och spänna musklerna ett tag, så är han, eller hon, hjärtligt välkommen. Intresserade kan alltid höra av sig med ett meddelande på fartygets telefonsvarare om ingen är ombord. Telefonnumret är som förut, 031-13 46 28. Kalle Karlholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *