Vecka 11-04

Nu är salongen snart klar att visas upp i all sin glans. Endast ett par mindre detaljer återstår, bl.a. skall skivan till ett av skåpen få sin skiva med tillhörande slingerställ renoverad. När allt är klart därinne kommer renoveringen att fortsätta med de båda hytterna där nere. På däck har vi nu börjat med översyn av ankarspelet. Bb:s nocke är avtagen och vi kommer antagligen att byta lamellerna till kopplingen, nu när det ändå är nerplockat. I övrigt såg det mycket bra ut. Gott om fett gjorde att allt lossnade utan något bruk av övervåld. I maskin har, efter lång väntan, hjälpkärran åter fått regulatorn monterad. Det tog lång tid att få fram reservdelar till den, men nu är det klart och kärran går åter som den skall. Den 22/3 går Herkules in i dockan på Gotenius Varv, och vi håller tummarna för att det inte innebär några negativa överraskningar. Kalle K.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *