Vecka 20 och 21-04

De senaste veckorna som gått har Kjell avslutat målningen av utsidan. Ole C. Har anskaffat ½” rör för att ersätta tampen som kapellet är surrat mot i ytterkanten. Det skall nu bli lättare att hålla kapellet över akterdäck tight, vilket i förlängningen bör spara öka kapellet livslängd. I maskin har det länsats vatten och en del olja. Gotenius har lovat att ta hand om den olja som länsats ut. Det börjar nu flyta in lite beställningar på charterresor. I skrivande stund ser juni ut att bli en osedvanligt bra månad. Vi har nu körningar bokade den 2:e, 3:e, 12:e och 16:e, och det är mer än det brukar vara. Vår bästa säsong brukar infalla efter industrisemestern, men det har de senaste åren märkts en långsam ökning av uppdrag. Vid ett möte ombord beslöts att vi skall försöka komma ner till Karlskrona i slutet av jul i- början av augusti. Det kommer att bli en stor samling veteranbåtar från Sverige och angränsande länder. Det bör vara ett gyllene tillfälle att visa upp vår gamla klenod. Färdplanen är ännu inte fastställd, men det är bestämt att vi ena vägen skall göra ett stopp i födelsestaden Landskrona, och andra vägen i Helsingborg. Det kommer säkert att bli flera platser som får förmånen att härbärgera oss under resan, man det kommer senare. Vad som lär vara den stora nöten att knäcka inför resan är sponsring av oljan. Men skam den som ger sig, på något sätt skall det gå! En ny kraft har dykt upp ombord. Det är Harry Honkanen, till vardags matros i Stena Danica, och också den som håller i vår hemsida. Han har villigt ställt upp för att hjälpa till, och det är bara att hoppas att det kommer fler. Nu under sommaren kommer veckorapporterna att komma med lite längre mellanrum, som de gjort de senaste gångerna. Orsaken är att jag inte alltid finns vi datorn inne i sta´n, utan huserar ute i stugan som är behagligt fri från moderniteter. Kalle K.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *