Vecka 22-04

Nu är kapellet över akterdäck på plats igen. Rören, som ersatte repen i ytterkanten av åsarna, gör att det nu är lätt att få kapellet tight. Kjell M. är, efter att ha avslutat utsidan, nu igång med att fixa till insidan brädgången på huvuddäck. Backdäck blev gjort förra året, och nu är det huvuddäcks tur. Akterut på huvuddäck hade det, av någon outgrundlig anledning, uppstått en del små rosthål i brädgången. Dessa är nu åtgärdade av Olle Karlsson från Uddevalla. Denne hedersman tar bussen ner en gång i veckan enbart för att hjälpa till att hålla HERKULES i trim. Snacka om eldsjälar! Babords ankarspelsnocke är nu åter på plats efter lamellbytet. I det fallet är det Ole C. som har stått för muskelinsatsen. Det verkar som om bit efter vit faller på plats, och vi kan nog se framtiden an med ett visst mått av tillförsikt. Tyvärr har vi fått återbud på resorna den 2:e och 3:e juni, men beställarna lovar att resorna kommer att läggas lite längre fram i stället. Vi tror och hoppas att det blir så. Kalle K.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *