Vecka 27/28-04

Nu har det hänt en hel del! Ole C har semester och har förlagt en del av den till HERKULES. Tillsammans med Olle från Uddevalla och Kjell M. har uppfräschningen tagit ett stort steg framåt. Fästena till de frälsarkransar som hängde få förkant av bygget var mer än lovligt anfrätta av tidens tand (eller rost om man så vill) så det var bara att avlägsna resterna. Med hjälp av en kille på GMC fixades nya fästen. Men innan de sätts upp kommer hela bygget att vara nymålat. En stor del är redan klart och det går snabbt framåt. Dessutom är nu insidan av brädgången klar även runt aktern, så nu återstår endast en del av babordssidan. I toalettutrymmet sitter nu en varmvattensberedare, som, förhoppningsvis, inom en inte alltför avlägsen framtid kommer att vara inkopplad. Detta kommer att innebära en stor förbättring vid t.ex. diskning, då varmvatten hela tiden finns tillgängligt, och inte behöver värmas på spisen. Vi hade ett möte ombord i HERKULES månagen den 5/7 för att förbereda för resan ner till Karlskrona. Som det i dagsläget ser ut kommer vi att avsegla från Göteborg tisdagen den 27 juli och anlända Karlskrona torsdagen den 29:e. Återresan påbörjas den 1/8. Vi kommer, både på ut- och hemresan, att göra uppehåll för att visa upp oss, bl.a. i Helsingborg och i Landskrona, födelsestaden. Vi ser verkligen fram emot denna resan som kommer att bli den längsta sedan vi fick räddat HERKULES från skrotdöden. Tidigare resor har som längst gått till Malmö. Jag var ombord torsdagen den 8:e och fann då Ole C. Kjell M. och Honken i full färd med underhåll och annat arbete. Livbåten, som kom på plats för ett tag sedan, är nu upphängd i wirar och ordentligt säkrad. Det arbetet höll Kjell och Ole på med, och innan dagen var till ända hängde båten väl säkrad och med kapell väl tightat. Honken höll på med helmålning av brädgången på backen, där den förra kulören inte riktigt stämmer med vår nya. Hela bygget är nu helmålat. Nya fästen för livbojarna på förkant har satts upp och målats. Kalle K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *