Vecka 30-04

Sista veckan före den stora färden! Nu putsas och fejas det för att få HERKULES riktigt presentabel. Själv har jag tillverkat två nya flaggor, en Johnson-Line och en HERKULES rederiflagga, allt för att vi skall se så snygga ut som möjligt. Det är väl snudd på att jag kan titulera mig ”flaggskeppare”! I maskin pågår arbetet med länspumpen för fullt. Det ser i nuläget lite knepigt ut Men om den inte blir klar så har vi ersättningspumpar som klarar av det hela. I torsdag fick vi ombord 3 m³ diesel, så nu har vi bränsle så att vi klarar oss både fram och tillbaka. Jag kommer att under resan föra en liten dagbok, och kommer, efter hemkomsten, att göra ett sammandrag som kommer att läggas ut på denna sidan. Jag har varit i kontakt med Helsingborgs Hamn och Landskrona Hamn, och att påstå att vi är välkomna är ingen överdrift. I Helsingborg kommer vi att få ligga vid kryssningskajen, eller, som killen jag pratade med sa: ”det är den finaste kajen vi har – där skall ni ligga!” I Landskrona var bemötandet detsamma, och vi kommer att ligga mellan pollare 1 och 3 på Skeppsbrokajen, alldeles uppe vid Nyhamn. Kalle K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *