Vecka 23-04

Under veckan har en del små, men betydelsefulla förbättringar gjorts. Med hjälp av svetsare från Maritima Centrum har vi fått upp en del krokar för att hänga upp ej använt tågvirke. Det gör att vi slipper ha däcket belamrat med materiel som för tillfället ej används. Vidare har det kommit en ny liten lejdare förut för att underlätta att ta sig upp över stäven och ner på stävfenderten. Med kort varsel fick vi en annan resa den 3/6. Det var ett gäng från Broströms Tankers som ville ut och ”lukta hav”. Det blev en tur upp genom Lilla Varholmsgattet, Lilla Kalvsund och tillbaka igen. Det blev en resa på c:a tre timmar och avslutades vid Maritima Centrat med att ett gäng mycket belåtna gäster gick iland.. Efter ankomst GMC började maskinpersonalen att demontera styrboxen för hydraulstyrningen. Den togs sedan med av Ulf Ottgård upp till Stenungsund för renovering, och skall, om allt går vägen, vara klar för återmontering i mitten av nästa vecka. Då hoppas vi att allt åter skall fungera som tänkt. Styrningen har, naturligtvis, fungerat även tidigare, men det förekom en del missljud från boxen, varför det beslöts att låta renovera den. Kalle K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *