Vecka 38-04

Måndagen hade väderlekstjänsten lovat kuling och regn. Men inte avskräckte det Kvaerner Power från att genomföra den resa de hade bokat. Egentligen var det från början meningen att gå en skärgårdstur, men med tanke på vädret ändrades det till en tur uppför älven, efter att först ha gjort en runda ut mot Ostindiefararen. Lite regn fick vi, och vinden var tidvis hård, men alla verkade helt nöjda med resan, och det är ju det som är meningen. De övriga två bokningarna vi hade blev tyvärr inställda. Vi hade gärna sett att vi fått dem, för denna säsongen går inte till historien som den mest lyckosamma. Men, som vår käre kassör Göte sa, ”inte kastar vi yxan i sjön för det!”. Det kommer förhoppningsvis bättre tider. Det enda som hänt denna veckan, förutom körningen, är att Ole, Mikael och jag var uppe i masten och fixade till topplanternan, som tidigare hade ställt till en del problem. Nu tog jag loss allt som gick att ta loss och sprayade med 5-56 för att få en bättre kontakt. Det skall förhoppningsvis hjälpa. Om inte, får vi ta till mera drastiska metoder! Tyvärr kunde vi inte kontrollera om det fungerade, eftersom lanternorna går på 110 volt, och för att få det krävs att hjälpkärran är i gång, och vi hade inte någon maskinist nere just då. Skylten som visar att hon är K-märkt är nu monterad på en mahogny-platta och skall, troligtvis på måndag, monteras på plats utanför dörren på sb-sidan. Kalle K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *