Vecka 05-17

Måndagen den 25:e åkte jag åter över till Gotenius Varv, denna gången för att se till att HERKULES åter kom tillbaka till sin normala förtöjningsplats vid GMC. (Jag vet att det numera heter ”MARITIMAN”, men jag föredrar det gamla. ”GMC”.) Huvudmaskin gick direkt igång, och efter att vi kört ett tag vid kajen, och konstaterat att allt såg bra ut, beslöt vi att ge oss ut på en liten tur i älven. Vi gick först in till ”VIKING” och plockade upp Ole Christensen som var intresserad av att följa med. Allt gick helt perfekt. Vid pådrag svarade hon direkt, utan de tendenser till att ”stalla” som tidigare förekommit. Nu ökade hon jämnt och fint hela tiden, och det kändes helt underbart att åter känna vibrationerna från ett levande fartyg under fötterna. Vi gick ut till Ostindiefararen ”GÖTHEBORG II” och vände där för att gå tillbaka till vår sedvanliga plats. Alla manövrar gick helt enligt planerna, och jag lyckades faktiskt med bedriften att få henne långsidan bärgningspråmen ”FÄRDIG” utan att sänka densamma! Nu återstår en del uppsnyggning ombord. Maskinrummet måste vaskas ner, hela båten måste spolas och vaskas av, däcken skall vaskas och oljas, kort sagt – det finns hur mycket jobb som helst. Första beställningsturen blir nästa torsdag, den 5/5, en tur med ett gäng ungdomar upp till Lödöse. Det skall bli skönt när det är klart, då känns det som om säsongen har börjat! Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *