Vecka 05-9/10

Förra veckan (9), var ännu en i raden av lågaktiva veckor. Men vi kan ju också se det som lugnet före stormen! Senaste veckan (10) her det hänt lite grann. Jag har med hjälp av det lite mildare vädret äntligen fått dit den nya biten uppe i styrbords lanternekasse. Efter det att jag lagt ordentligt med massa under passades biten in och drogs fast med fyra bultar. Dagen efter var jag där och pluggade bulthålen så att det ser sjömansmässigt ut. Nu skall det förhoppningsvis hålla ett par år i alla fall. I torsdags var Ole C., Mikael E och jag ombord tillsammans med den killen som skall sy upp vårt nya kapell över akterdäck. Innan han kan ta de avslutande måtten måste vi se till och räta mittåsen. Den har varit krokig p.g.a. att några av tvär-åsarna varit av fel längd. Nu skall vi försöka rätta till det, och kommer då att luta oss mot Olle Karlsson från Uddevalla. Han är en hejare på svetsen och även övriga arbeten som har med metall att göra. Dessutom är han en av de sällsynta människor som ställer upp när det behövs, och verkar trivas med det. Vi kommer även att byta ut den aktre biten av mittåsen. Den har stått krökt så länge att den inte går att få rak igen. Men nu händer det lite igen! Vädret ser ju tyvärr ut att bli lite sämre igen de närmsta dagarna, men det går trots allt åt rätt håll. Kalle K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *