Vecka 05-(20-22)

Det har varit tyst ett tag på denna sidan. Delvis beror tystnaden på att undertecknad varit ute på ett litet sjöäventyr tillsammans med en svåger från Västervik, ett äventyr som bestod i att bistå honom med hans nyinköpta Polar 29:a från Myggenäs på Tjörn till Mariestad. Dessutom har det hänt en del andra saker som har hållit mig borta från datorns tangentbord, men det är inget att orda om. Ombord fortsätter arbetet oförtrutet. De ”nya” gubbarna från Flottans Män har uppvisat en energi som gör mig lite avundsjuk. ”Underredet” till kapellet är nu som nytt! Det innebär att vi, förhoppningsvis, har ett nytt kapell ombord innan denna månads utgång. De har även börjat jobba med teaken, både lejdare och bänkar har fått sin första behandling. Sedan står styrhytten i tur. På charterfronten ser det faktiskt ganska ljust ut. Sedan förra rapporten har vi kört följande resor: 14/5 kördes ett bröllopssällskap från GMC till Eriksberg, en kort, men intensiv, resa. 30/5 körde vi Frykens Vänner en tur till Fiskemuseet på Hönö. En trevlig resa som även bestod i en serverad måltid i museet, där även besättningen var inbjudna. All heder åt museets personal för den smakliga måltiden! 1/6 hade vi Sjöfartsverkets inspektör ombord för förnyelse av säkerhetscertifikatet. Det blev en resa ut till i höjd med Nya Älvsborg, där vi testade fartygets manöverförmåga. Inspektören var nöjd med resultatet så färden gick åter in till GMC. I övrigt blev det ett par mindre anmärkningar som kommer att vara avhjälpta inom en kort tid. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *