Nyhetsbrev 02-08

Jag var ute hos Gustav Lindqvist i Kållered med hans diplom för hedersmedlemmar. Gustav är lite krasslig för tillfället, och jag åkte, efter att ha kontaktat honom, ut med diplomet.

   

Han blev mycket glad över att få det, men med tanke på vad han under årens lopp gjort för Herkules, var det väl det minsta vi kunde göra för honom. Den 28:e februari hade vi besök ombord av Sjömannasällskapet. De undfägnades med ärtsoppa med tillbehör. Den som stod för förplägnaden var allas vår Ole C med assistans av Lasse Z Gästerna tyckte om vad de såg och verkade nöjda med uppassningen. Annars börjar det så smått närma sig dagen för avtäckning. Det har tyvärr kommit ett litet bakslag i vädret, men förhoppningsvis skall det inte bli så långvarigt. Arbetet med radarantenn måste vänta tills täckningen är borta, men väl där lär det gå ganska fort. Kjell fortsätter med sitt uppoffrande arbete. Han är ombord varje vecka, och resultatet syns var man än tittar. Just nu håller han på med en av länsportarna. De har varit lite eftersatta med fastrostade låsvred m.m. men nu sätts de åter i stånd. I år skall vi in på Gotenius Varv för sedvanlig bottenmålning m.m. Även Sjöfartsverket kommer att göra ett besök ombord för att se till att klassen upprätthålles. Hoppas bara att de inte kommer med för många anmärkningar. Det som bekymrar mest är bristen på pengar. Vi kommer inte att ha råd med den sandblästring av undervattenskroppen som skulle behövas, det skulle bli alldeles för dyrt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *