Nyhetsbrev 01-08

Ja så har vi påbörjat år 2008. Det skall bli intressant att se vad året har i sitt s.k. sköte. En av körningarna vi hade förra sommaren var en körning för en video-inspelning av Maia Hirasawa´s låt ’Gothenburg’. Jag hade en del kontakt med arrangören av det hela, Magnus Renfors. Han har nu skickat en DVD med videon på, så den kommer att finnas ombord för den som skulle vilja titta på den. Närhelst man har ett ärende ombord, nog hittar man Kjell M. i full färd med något arbete. Tänk om vi hade ett gäng med likasinnade; vad mycket det skulle hända!! Just nu håller han på att renovera relingslejdaren och den livbältslår som står akter om bryggan. Tidigare har han också fixat till akterhytten. Radarmasten har kommit tillbaka från Gotenius blästrad och grundmålad. Nu står den inne i Maritmans verkstad för att ge Roy J. möjlighet att avsluta målningen med ljusgrå lackfärg. Sedan avvaktar vi vårens ankomst innan den åter kommer på plats. Äntligen är diplomet för hedersmedlemmar färdigt. Det har tagit lång tid, men med hjälp av min son Mikael blev det fixat under julhelgen. Det blev lottdragning om hur de tre första hedersmedlemmarna skulle numreras, och lotten utföll sålunda: no 1. Gustav Lindqvist, no 2. Bjarne Mellingen och no 3. Einar Olsson.

 

   

Bjarne har fått sitt diplom, vilket han blev mycket glad över, och de övriga skall få det så snart som möjligt. Vi får se hur det blir med framtiden för Herkules. Det ser inte alltför ljust ut, men vi skall väl inte kasta yxan i sjön ännu. Sjön är ju full av kastade yxor, så det kanske räcker! Något som oroar mig är problemet med behörigheter. Min går ut i mars i år, men jag hoppas få den förlängd med hjälp av en kurs i mars. I maskin är det Lasse Z. som får dra ett tungt lass som ende behörige. Vi måste helt enkelt få fram fler som kan köra om vi skall kunna fortsätta. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *