Nyhetsbrev 06-09

Detta blir en kort notis, men en dyster sådan, Den 17 juni avled vår vän och hedersmedlem, Bjarne Mellingen. Bjarne har den senaste tiden bott på Gråbergets Sjukhem, men bodde vid sin död ute på Lillhagens Sjukhem, eftersom Gråberget byggdes om. Sista gången jag träffade Bjarne var på hans 85-årsdag. Vi, Lasse Zimmerman, Göte Wallén, Olle Karlsson och undertecknad, var ute och hälsade på Bjarne, medhavande en jordgubbstårta (som han älskade) och ett fint foto av Herkules. Det blev en riktigt trevlig stund tillsammans. Vi fick ut Bjarne på balkongen där han fick känna den ljumma sommarvinden och även ’tjyvröka’ en cigarett. Ni skulle sett vad han njöt! Bjarne var en sjöman av den gamla stammen, en gubbe att hålla i handen. Man kunde lita på honom till 100%, och när det gällde arbete, lämnade han aldrig ett dåligt jobb efter sig., Han kunde vara bitsk i tonen, men bakom det låg en stor portion humor. Jag tror aldrig jag såg honom upphetsad, han tog det lugnt. Det var alltid mycket skratt runt honom och gamle Gustav Lindqvist, även han tyvärr bortgången. Det är med sorg i hjärtat man ser de gamle gentlemännen försvinna, en efter en. Men en sak är säker; bortglömda blir de aldrig. Man anar fortfarande deras närvaro ombord. Bjarnes begravning äger rum den 6 juli i Sjömanskyrkan. Efter kremering kommer hans aska att strös ute vid Vinga, naturligtvis från bogserbåten Herkules. I och med detta lyser vi frid över Bjarnes minne. Tack för god vakt, gamle vän! Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *