Nyhetsbrev 05-09

Nu är livflottarna ombord igen, besiktigade ock klara för en ny säsong. Vi tog ombord dem den 27:e på Gotenius varv, där vi också passade på att suga rent under durkarna och bli av med allt slagvattent. Arbetet ombord har också kommit igång lite bättre. Olle Karlsson från Uddevalla har tagit med två kompisar, Krister Blidsell och Kurt Friberg, som nu deltar i arbetet ombord med liv och lust. Med tanke på att de bor en bra bit härifrån, nämligen i Vänersborg och Trollhättan, är deras engagemang berömvärt. Båda två lär också bli medlemmar, om de inte redan är det. För närvarande pågår slipning av teaken på babords bryggvinges insida. Uppe på den nivån pågår också dragning av ny kabel till babords lanterna. Den gamla har tröttnat och lagt av. På däck håller som vanligt Kjell Magnusson igång med uppsnyggning. Det är inte svårt att se var han har lagt ner sin energi. Där är det tip-top! Den 20 maj var vi några stycken, närmare bestämt Lasse Zimmerman, Göte Wallén, Olle Karlsson och jag själv, ite på Lillhagens äldreboende och uppvaktade vår Hedersmedlem no 2, Bjarne Mellingen, på hans 85-årsddag. Han är förvisad dit ut under ombyggnaden av Gråbergets sjukhem, där han annars hör hemma. Vi hade med oss en stor jordgubbstårta, Bjarnes favorit, och ett foto av Herkules på ingång mot Maritiman. Det senare ville han ha uppställt på sitt rum så att han hade det inom synhåll hela tiden. Det blev några riktigt trevliga timmar tillsammans. Speciellt lycklig var han när vi tog ut honom på balkongen och han fick känna på sommarvinden. Han satt länge med slutna ögon och njöt. Inte blev det sämre av att han sedan fick en cigarett. Det märktes att han uppskattade det! Efter besöket var det ganska lätt att komma överens om att förse honom med både drickbart och rökbart. Personalen tyckte, när vi frågade dem till råds, att det var alldeles utmärkt. Nästa händelse är den 11 juni då vi skall ut till Öckerö och köra för Berg Propulsion. Det ser vi fram emot! Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *