Nyhetsbrev 07-08

Ja, så var då seglationssäsongen slut. Herkules ligger upplagd för vintern på sin vanliga plats. Täckningen av bryggan är inte än genomförd, vädret har inte varit lämpligt de gånger som det var tänkt att ske. För mycket vind är inte lämpligt, och det är en vara som det varit gott om senaste tiden. Den 7/10 hade vid ett möte ombord med Sjöfartsverket, Björn från Gotenius och en samling Herkulianer. Det var ett givande möte, alla var överens om att allt skall göras för att Herkules skall kunna leva vidare som fungerande museifaryg. Men, för att se sanningen i vitögat, det kommer att bli tufft. Tuffare än det någonsin tidigare har varit. Sjöfartsverket har specificerat de arbeten som ovillkorligen skall göras i vår innan säsongen tar sin början. Det innebär bl.a. axeldragning och koll av lager och tätningsboxen, lyftning av roder och demontering av hjärtstock. Vidare skall en hel del kontroller och mätningar göras, t.ex. tjockleksmätning av skrovet. Totala kostnaden för samtliga de arbeten som Verket föreskriver kommer att hamna på närmare 400.000 kronor. Detta är en summa som vi i nuläget bara kan drömma om, men vi har inte gett upp. Det gäller att söka upp alla de möjligheter som finns när det gäller att söka bidrag, ligga på de företag som kan tänkas vara intresserade av att hjälpa till samt på alla möjliga (och omöjliga) sätt tigga pengar. Så har du lite extra liggande i madrassen, eller känner du någon som har lite för mycket på banken, så vet du nu var de kan göra stor nytta! Vad har då hänt i övrigt? I maskin har de tagit en massa prover och gjort tester för att få ’Verket’ på gott humör. I övrigt löpande underhåll. På däck häller det ju att ta hänsyn till vädret, men Kjell M brukar i så fall flytta inomhus och hålla på med inredningen Vi väntar just nu på lämpligt väder för att få täckningen över bryggan på plats. Tyvärr förser SMHI oss med alltför mycket vind f.n., så det blir till att vänta Vi hade ett styrelsemöte häromdagen, och det framkom då att vi numera är inte mindre än 115 medlemmar! Nytt rekord. Det gäller att ta fasta på det positiva! Allt för denna gång. Nu skall jag ut och jaga pengar! Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *