2003-02-01

 

Allt träarbete är avslutat.

Nåtningen av backdäcket och bryggan är avslutad.

På huvuddäck är styrbordsidan och partiet mellan kapparna också klart. Det återstår alltså nu bara babords sida av huvuddäck. Sedan skall det hela vila tills nåten är tillräckligt härdade för att klara av den avslutande slipningen. Men med nuvarande fart lär det väl vara klart inom ett par tre veckor.

Vad som nu återstår för besättningen är inredningen.

Chiefens hytt är det i stort sett klart med uppsättning av skivorna under däck och täcklisterna. Vad som där återstår är lite spackling och sedan målning. Lär väl bli aktuellt att måla om hela hytten när vi ändå är igång.

Skepparhytten har påbörjats med uppsättning av skivorna under däck, men listerna var så dåliga att vi måste skaffa nya. Har kontrollerat utbudet, och det går faktiskt att få tag på samma dimension fortfarande.

I salongen har vi en hel del att göra. De stora skivorna bordvarts som har tagits ner behöver i en del fall förnyas. Läckagen har gått hårt åt dem, speciellt i akterkant, så det blir nog att skära av dem på mitten och förnya den aktra delen. Som tur är gick det att ta ner de längsta skivorna, de som går tvärs över hela salongen på förkant, utan att de bröts av eller gick sönder på annat vis. Att få tag på nya sådana lär inte vara lätt. Längden är imponerande 3,6 meter.

Det verkar alltså som om vi inom en inte allt för avlägsen framtid skall kunna lämna Gotenius varv med ett däck som är redo att möta en, förhoppningsvis, stor tillströmning av passagerare under den kommande sommaren. Återstår sedan att se om inredningen hinner att bli uppfräschad och klar, men, som det brukar heta; den tiden – den sorgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *