Vecka 8-03

Så var nu äntligen däcken nåtade! I eftermiddags avslutade Johan på Gotenius varv nåtningen av huvuddäcks babordssida. Nu får vi vänta tills nåten har härdat och vi kan börja slipningen. Det lär ta upp till ett par veckor.

Huruvida Herkules kommer att ligga insvept i täckande presenningar även i fortsättningen, eller om de kommer att tas bort i samband med att slipningen startar, är ännu inte bestämt. Naturligtvis kommer vädret att ha en hel del att säga till om, för en massa regn lär inte vara speciellt välkommet, varken under slipningen, eller den därpå följande oljningen, av däcken.

Men när man går omkring under de nu skyddande presenningar som täcker den gamla damen, börjar man ana hur det kommer att ta sig ut. En klar ansiktslyftning! Sedan gäller det naturligtvis för oss att i fortsättningen se till att däcken underhålles på bästa vis.

I inredningen har det inte hänt så mycket, det är lite besvärligt att dra in den materiel som behövs, (masonit och lister) in under presenningarna. Men tids nog skall det bli gjort.

Kalle Karlholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *