Vecka 14-04

I dag, onsdag, hade jag den stora äran att köra ”HERKULES” från Gotenius varv tillbaka till sin plats vid GMC (Göteborgs Maritima Center) Det blev längre tid på varfvet än beräknat. Detta berodde dock inte på oss, utan på tremastskonaren ”WESTKUST”. Hon dockade tillsammans med oss och hennes undervattensskrov var i sämre skick än de räknat med, varför det blev några dagar extra i dockan även för oss. Vid avgången från varvet var fartygsinspektör Göran Ehrenpohl med som passagerare på egen begäran. Han ville gärna se, och höra, maskineriet igång. Nu blev inte resan så lång, endast c:a 15 minuter, men han verkade helt nöjd med vad han såg(och hörde). HERKULES är nu fin och nymålad ända upp till avbärarna längs sidan. Resten får vi ta från en flotte vid GMC. Även salongen är nu helt iordningställd. Det enda som återstår innan de första gästerna kan tas emot är en rengöring, d.v.s avtorkning av alla ytor och durken. Även sofforna skall få en uppfräschning. Renoveringen kommer sedan att fortsätta med skeppare- och chiefhytt. Ankarspelets bb:s nocke är helt avtagen liksom kabellaret. Det visade sig att lamellerna var helt intakta och endast kräver en uppruggning. I övrigt rengöring och avlägsnande av gammalt fett. Sedan skall spelet fungera perfekt igen. En varvsrapport kommer att sammanställas och införas på denna sidan senare. Kalle K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *