Vecka 13-04

Strax före klockan 11 måndag förmiddag förtöjde vi Herkules i Gotenius flytdocka. När fartyget var torrt besiktigades botten och det såg riktigt bra ut. Det fanns lite beväxtning, men det var inte så mycket som jag hade räknat med. En sil till sb:s bottenstrut fattades, en hel del anoder får förnyas, men i övrigt lär det inte vara mycket mer att göra än att måla. På tisdag förmiddag kommer Sjöfartsverkets inspektör ombord, och vi får hoppas att han inte hittar några dolda fel. Själva tycker vi att gamle Herkules befinner sig i riktigt bra kondition, så låt oss hoppas att inspektörens bedömning överensstämmer med vår. Vi dockade in tillsammans med 3-mastskonaren ”Westkust” och blir nog liggande veckan ut. Ankarspelet kommer också att överhalas under varvsvistelsen. Bl.a. kommer vi antagligen att byta lamellerna. Kalle K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *