Vecka 15-04

Denna veckan har präglats av rengöring av HERKULES efter varvsvistelsen. Ole Christiansen har skrubbat av både ut- och insida. Även huvuddäcket har fått sig en omgång vilket märks med önskvärd tydlighet. Några pluggar har lossnat och får förnyas, men vi har en hel del i reserv som jag tillverkade när hon låg på Gotenius under däcksrenoveringen, så det skall inte innebära några problem. Vi har konsulterat Björn på Gotenius varv angående lamellerna på ankarspelets kabellarie, och han ansåg att vi borde byta dem på insidan. De var ordentligt indränkta i fett och hade platsat som underlag på en isbana. Fick genom Björn kontakt med en firma som kunde tillverka nya åt oss till ett mycket lågt pris. Man upphör aldrig att förvånas över hur mycket företagen ställer upp för oss. Utan all den hjälpen skulle det vara mycket svårt att hålla HERKULES i gång. Att lossa de gamla lamellerna var inte att tänka på – skruvarna satt som berget. Vi får bara slå av de gamal skruvarna. Men de nya belagen kommer att vara förborrade så det är bara att borra nya hål i kabellariet och gänga dem, så skall det ordna sig. En del rost som samlats under de gamla belagen kommer också att avlägsnas, varefter den ytan kommer att målas. Kalle K.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *