Vecka 24-04

Arbetet med brädgången på huvuddäck fortsätter. Hela styrbords sida på huvuddäck, med undantag för de två aktersta spantfacken, är nu nymålad. Det är hustomten Ole som stått för det hela. Han har även bättrat på teaken uppe på bryggan så att gamle HERKULES nu ser lite mer representabel ut. Under torsdagen återmonterades hydraulboxen för styrningen. En första provkörning visade på avsevärd förbättrad styrning, så ingreppet får väl anses vara lyckat. Om inte annat så lär detta vara till stor hjälp om nu resan till Karlskrona blir av, som vi hoppas. Vi har fått ett par hål i däcksplankorna på huvuddäck. Dessa är nu tätade med en massa till dess vi hinner byta ut plankorna. Veckan avslutades med en resa ut till Hönö med medlemmar. Det var även inlagt ett besök i Fiskemuseet på ön. Det blev 15 stycken tappra som njöt av resa och museumsebesök. Enligt de rapporter som jag fått (jag deltog inte själv i medlemsresan) så hade styrningen fungerat helt perfekt. Inte bara styrningen förresten, även gamle HERKULES i stort fungerade bra, som alltid. Kommande vecka har vi en resa preliminärbokad. Det gäller en segling på onsdag upp till strax syd Marstrand, men eftersom vi är beroende av bra väder, så avvaktar vi väderutvecklingen och hoppas på en dag med lite vind. Kalle K.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *