Vecka 05-26-28

Sommaren gör att jag tyvärr inte har tillgång till dator. Jag tillhör den gamla typen som vägrar att förse sommartorpet med livets alla bekvämligheter, så då får det dröja lite ibland. Jag har det viktigaste – SNICKARSTUGA!!!!!! Den 29:e körde vi en resa upp till Marstrand med ett gäng från firman Marelco. Avfärden gick vid 18-tiden, och efter de att de hade roats sig och ätit i Marstrands blev klockan mycket innan vi var hemma igen, närmare 0200. Men trevligt var det, det var alla överens om. Kjell M. har börjat arbeta med skorstenen. Som vanligt när han håller på så finns det inga genvägar, utan allt skall göras precis så bra som det bara går. Så blir det bra också! Det är en fröjd att se på när han jobbar, snacka om yrkesman. Olle K. I Uddevalla fick tyvärr lägga in sig för operation för ett par veckor sedan, men han låter redan hälsa att han snart är på gång igen. En del människor bara går inte att stoppa. Den 10/7 kördes en resa för Klubb Maritim, Västra Kretsen. Det gällde, som alla förstår, en tur ut till avgången av Queen Elisabeth II. Det var ett gäng, 30 man starkt, som med kameran i högsta hugg såg till att förse sig med bilder av dagens händelse. Jag skulle nog tro att alla var belåtna, för det är ju inte alltid som vädret räcker en hjälpande hand, men så var det i det här fallet. I övrigt pågår lite småarbeten. Mittåsen över akterdäck är nymålad, i maskin hålls det hela tiden på med vaskning och målning, och själv springer jag ibland runt och vet inte riktigt vad jag håller på med. Jag har nu, trots allt, varit nere i Sjöfartsverkets fina lokaler vid Klippan. Där träffade jag Johan Wikman, som var ombord och gjorde besiktningen. Vi hade en liten trevlig pratstund där jag avrapporterade till honom vad som hade hänt sedan dess. Det var vatternprover, belysning på alla livbälten, nytt livbojsljus, isolering av avgasrör till hjälpkärran och sist, men inte minst, rapporteringen av passagerare. Det senare har varit ett orosmoment sedan Kustbevakningen i Kungshamn lades ner, men nu har vi fått en fax ombord och kan nu via fax rapportera till MRCC i Göteborg. Allt detta är även infört i Säkerhetshandboken ombord. Det är inte utan att man ibland blir lite yr i huvudet, men det kanske är ett normaltillstånd. Nu får det vara bra för idag. Vi får se när jag tittar in igen. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *