Vecka 05-29 och 30

Så var det dags igen. Sedan senast jag var inne och berättade om vad som tilldragit sig har det faktiskt hänt en del nytt. Vi har inte haft några körningar, men det får betraktas som varande normalt, eftersom det nu är semestertider, och det för det mesta är firmor som anlitar oss. När de har semester har de väl annat i tankarna än personalresor! De som har besökt Maritima Centret, eller som det nu så vackert heter – ”Maritiman” – har säkert lagt märke till Herkules nymålade skorsten. Den lyser verkligen upp det hela. Det vackra Johnson – märket pryder sin plats, minst sagt. Tack Kjell för det jobbet! Dessutom har nu det efterlängtade kapellet kommit på plats. Än så länge är det ”bara” täckt över åsarna och längs sidorna, men vilket lyft! Det kommer att öka användbarheten högst betydligt. När sedan för- och akterkant kommer på plats blir det som ett tält, där man efter behov kan öppna upp de delar man önskar. Ett stort tack till Ole Christiansen för den sponsringen! Vad som inte syns vid ett besök på Maritiman är att radarn nu fått sin slutliga strömförsörjning ordnad. Det gammal batteriet med tillhörande laddare var alldeles för klent dimensionerat för att klara av radarns behov, så nu har det bytts ut mot ett 80 Ah:s underhållsfritt batteri och en laddare som ensam klarar av att driva radarn. Detta skall förhoppningsvis bidra till större tillförlitlighet. Sedan kan också nämnas att vi nu har fått våra nya certifikat ombord. Dels det ”Nationella Säkerhetscertifikatet” och dels ”Certifikatet över godkänd säkerhetsorganisation”. De har båda en giltighetstid av 5 år, under förutsättning att de stipulerade mellanbesiktningarna görs. Detta får vara allt för i dag, vi hörs! Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *