Vecka 05-31 och 32

Det var tänkt att vi skulle köra turer i hamnen under Göteborgskalaset, men eftersom Börjesson, sponsrade av Göteborgs Hamn, körde gratis turer varje dag lade vi ner projektet. Det är ju tyvärr svårt att motivera folk att åka med oss och betala 40 kronor när de kan åka gratis med ’Hebbe Lelle’. Den 9:e var vi emellertid ute och rörde på oss. På initiativ av Ole Christiansen gick vi 0930 på morgonen ut och mötte den lilla danska fullriggaren ’Georg Stage’. Ombord var vi totalt 26 personer, bl. a. Danske konsuln och den danske sjömansprästen. Med hjälp av en från brandkåren inlånad bensindriven pump hade vi riggat till två vattenkanoner. Det var en ståtlig syn när ’Georg Stage’, tyvärr utan segel satta, kom emot oss strax syd Rivö Huvud. Vi hälsade henne på sedvanligt sätt med ljudsignaler och rundade sedan hennes akter och följde henne hela vägen in till Stenpiren, där hon förtöjde. Att döma av besättningens reaktioner var det ett uppskattat inslag. Vi belönades av eleverna ombord genom att de gjorde ’vågen’ ett flertal gånger. Det var en vacker syn att senare gå på kajen och beskåda det vackla fartyget som låg väl förtöjt på västsidan av stenpiren. Tyvärr fick jag aldrig tid att gå ombord och beskåda det hela på närmare håll, men jag räknar med att ha större tur nästa gång. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *