Vecka 05-35 och 36

Återigen har ett par veckor snabbt ilat förbi. Vi uppmärksammade att det samlades regnvatten uppe på kapellet. Det bildades fickor mellan åsarna, och man kunde ana en begynnande uttänjning av kapellduken. Något måste göras! Ole och jag åkte på måndagen den 5:e ut och inhandlade drygt 500 löpmeter råspont, och några dagar senare började vi lägga ut sponten under kapellduken. Innan dagen var till ände hade vi fått ett heltäckande trädäck under kapellet. Nu ligger kapellet slätt och fint och skall förhoppningsvis klara de regn som säkert är i antågande. Vi har tidigare även haft stora problem med tung blötsnö som blir liggande ovanpå täckningen, men även det hoppas vi skall vara ett minne blott. Nu kommer det att bli lättare att hålla rent. Söndagen den 11:e var det, som nog de flesta (i alla fall Göteborgare) känner till, stort pådrag i hamnen. Det var ’Kulturhusens Dag’ i år med tonvikt på sjöfartens miljöer. Naturligtvis deltog vi med HERKULES! Det blev två körningar i hamnen, och tillströmningen av intresserade var god. Det är ju detta som är så viktigt för oss – att få visa upp oss! Nu återstår en del arbete med att finputsa träet vi lagt under kapellet, sedan skall det målas. Men allt tar tid, och det finns inte hur mycket som helst av den varan, tyvärr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *