Vecka 05-44

Så var jag tillbaka igen. Uppehållet har berott på en trilskande dator och en välbehövlig semester. Sedan jag senast var inne har det hänt en del. Ole C. Har sett till att kapellet nu är komplett, d.v.s att det nu ven finns en för- och en akterkant. Vi fick möjlighet att testa funktionen den 4/11. Då hade vi en sjöbegravning i ganska dåligt väder. Det blåste friskt från SV och regnade emellanåt. P.g.a. den friska vinden och det faktum att änkan till den avlidne inte tålde sjögång, beslöts att sänka urnan norr om Rivö Huvud. Några sektioner av kapellet på sb:s sida rullades upp, och ceremonin gick helt enligt planerna. De deltagande stod torrt och vindskyddat under kapellet men hade ändå fri sikt ut över havet. I övrigt kan förtäljas att det fortlöpande problemet med värmepannan nu är definitivt löst. En ny brännare har införskaffats och med den monterad och allt inställt enligt konstens alla regler (inget som jag förstår mig på!) fungerar det nu helt utan problem, och vi ser med tillförsikt fram emot vintern. I maskin försiggår en del underhällsarbete, såsom rengöring av filter m.m. De stora arbetena får vänta till dess vi skall lägga oss på Gotenius varv innan vintern. Det kommer att bli en kontroll av vevlager och andra vitala delar av maskin som jag inte vet något om (jag är ju däckare!). Men jag överlämnar det med varm hand till Lasse Z. Han skall senare få förklara för mig vad som händer så att jag sedan kan relatera det till den nyhetstörstande allmänheten. Kalle K.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *