Vecka 05-48

Så var då säsongen slut! Det verkade kunna bli ett par körningar den 26-27/11, men det stöp på att vi ville ha en garantisumma som den eventuelle beställaren inte kunde garantera. Men en kontakt för framtiden blev det i alla fall. Det har inte hänt så mycket den senaste tiden. Men i tisdags, 29/11, körde vi upp Herkules till Gotenius Varv och förtöjde vid västra kajen. Nu kommer Gotenius ’gubbar’ att gå igenom en del lager i maskin och lite allmän översyn, alltså inga större ingrepp. Dessutom kommer vi nu äntligen att få toaletten ombyggd. Det kommer att läggas in en septiktank och ovanpå denna placeras sedan en helt vanlig toalett, eventuellt en snålspolande variant. I planerna ingår även ett litet handfat, så att man kan vaska av lilla tassen efter besöket. Det kommer nog att bli ett lyft. Den tidigare varianten var ju inte speciellt ’up to date’. Kapellet över akterdäck har verkligen gjort underverk. Inte nog med att det är torrt och vindskyddat, det gör även att värmen lättare hålls kvar i maskinrummet. Pannan har gått helt problemfritt sedan den senaste åtgärden, så det ser lugnt ut inför vintern. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *