Vecka 06-16

Nu börjar man märka av att våren är på ingång. Temperaturen börjar nå drägliga höjder och solen lyser allt oftare från en blå himmel. Vad händer då på Herkules? I tisdags, den 18:e, dockade vi in i Gotenius flytdocka för den sedvanliga bottenmålningen och besiktningen. Sjöfartsverkets representant, Göran Ehrenpol, var nöjd med vad han såg av Herkules tillstånd. Han är gammal bogserbåtsgubbe, så han vet vad han skall titta efter. Förutom det arbete som varvet har gjort, renspolning av botten, losstagning och kontroll av bottenventiler, montering av d:o, målning av botten m.m. har Lasse Z och Börje E. varit flitiga nere i maskin och tagit loss alla spridarna och packat om dem. Vid ankomsten till Gotenius stod Olle K från Uddevalla på kajen och studsade av arbetslust. När landgången var på plats kom han ombord och började genast med rostkörning. Han stannade sedan ombord över natten för att kunna hålla på så länge som möjligt. Vilka gubbar!! I dag, fredag 21:e, släppte Herkules blocken klockan 14:40. När dockan sedan var helt sänkt bogserades hon av varvet till utrustningskajen där hon blir liggande till måndag. Då skall Lasse Z. länsa henne så att hon är torr och fin när vi sedan går över till vår vanliga kajplats. Skönt att allt har gått bra och att han nu är klar för en ny seglationssäsong. Det enda som återstår är att få ombord livflotten igen, vilket lär ske i nästa vecka. Nu är det en sak som står högst upp på önskelistan. Fler gubbar som kan hjälpa till ombord. Det finns så mycket att göra och alldeles för lite folk för att göra det. Känner du någon som skulle vara intresserad, eller är du det själv, tveka inte! Hör av dig till oss. Det finns gott om plats. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *