Vecka 06-22

Hej igen! Nu var det länge sedan jag syntes på denna sida! Anledningen är en kombination av många saker, så jag lämnar det därhän! Som jag nämnde i förra notisen, så var vi över på Gotenius Varv och hämtade vår livflotte. På den korta resan hade vi även med en passagerare. Det var en trevlig ung dam som var ombord och fotograferade för Statens Marina Museers räkning. Vi är ett av de fartyg som utvalts att representera Sveriges samling av marina klenoder. Det kommer att utges en bok senare i år med bilder och berättelser från de utvalda fartygen. Den ser vi fram emot att få i handen. Säsongen är i full gång och ser ovanligt späckad ut. Vi har redan hunnit med ett antal resor enligt följande; 4/5 hade vi besök av Gatenhielmarna. De lade sin sedvanliga torsdagsträff ombord på Herkules. Det innebar först intagande av ärtsoppa med tillhörande punsch, och sedan pannkakor. När alla var mätta och belåtna tog vi en rundtur i hamnen. Samtliga verkade väl tillfreds med den lite ovanliga ärtsoppe-lokalen. Även här fick vi ännu ett bevis på vad det nya kapellet kommer att betyda för oss. Den 18/5 chartrades vi av OSM Ship Management AB som ville ha en ’kick off’ för de anställda på kontoret. Det blev en mycket lyckad utflykt med 13 passagerare i Södra skärgården. Vi förtöjde vid Vargö brygga under tiden gästerna intog skaldjur i form av räkor och havskräftor med tilltugg. Skall man döma av syn- och hörintrycket från hemresan så var trivseln på topp, vilket vi också fick otaliga bevis för efter hemkomsten. 31/5 var min kollega Rolf Nordell ute i Södra skärgården med ett gäng på 14 personer. Även det var en mycket lyckad utfärd. Här fick även Leif Magnusson chansen att följa med och bekanta sig med båten under drift. Vad anbelangar arbeten ombord så håller Lasse Z. på i maskin med sin evige vapendragare Börje Eriksson. Olle Karlsson från Uddevalla har varit nere och avslutat arbetet med masten och de där anbringade lanternorna. Ett arbete som har varit nog så besvärligt med tanke på att vi inte har allt för mycket hjälpmedel när det gäller arbete på lite höjd. Men Olle har löst det på ett fantastiskt sätt. Något som gläder mig mycket är att vi numera ser Leif Magnusson (f.d. Gotenius) ombord då och då. Med den erfarenhet han har kommer han matt vara en stor tillgång. Ser vi framåt så verkar det riktigt bra. Nu i juni har vi bokade körningar den 3:e, den 6:e, den 8:e, den 9.e och den 10:e. Sedan kan vi nog räkna med att någon vill ta våra tjänster i anspråk under den dagen när seglarna kommer i mål efter jorden-runt-seglingen. Allt för denna gången P.S. Jag kommer nog i fortsättningen att vara något mindre aktiv vad gäller dessa notiser. Men det är väl bättre att det går lite tid emellan än att de inte kommer alls? D.S.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *