Vecka 06-29

Vad har hänt sedan senast? Den 28/6 hade vi en sjöbegravning av en gammal kylmaskinist. Avsikten var att gå ut norr om Vinga, men vädrets makter tvingade oss att söka upp en annan plats, så det blev ost om Grötö. En kort, men stämningsfull ceremoni anförd av sjömansprästen Christer I:son Lundin. Med undantag för den friska vinden var vädret fint, så alla tyckte att det nog var så fint det kunde vara. Dagen före, den 27:e, var jag uppe på 8:e våningen här hemma och hälsade på 92-åriga Ingrid Hultén. Hon är änka efter Dag Hultén, f.d. flaggskeppare i Johnson Line. Hon överlämnade till ’Herkules’ Dags kavajuniform som han använde under sin tid som befälhavare i Johnson Line. Vi har sedan tidigare Dags sjörock och mössa ombord. Då uniformen passade mig helt perfekt använde jag den under körningen den 28:e. Ett kort togs och överlämnades sedan till Ingrid, som var verkligt glad över att uniformen kommit till användning. Tack Ingrid! Den 1/7 hade vi en körning av ett bröllopsfölje från barken ’Viking’ till Nya Varvet. Fint väder gjorde även den resan lyckad. Vad har då hänt ombord? Förutom det sedvanliga löpande underhållet har Olle och Kjell nu fixat till masten så att den är en verklig prydnad för fartyget. Sedan är däcket ovanför byssan, med tillhörande räckverk och ventilatorer, nymålat. Rostkörning pågår på akterdäck. Detta var allt för denna gången, men om alla tecken visar rätt kommer det inom kort att presenteras en underbar nyhet, men vad det är tänker jag tillsvidare hålla för mig själv. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *