Vecka 06-26

Åter dags för en liten redogörelse över Herkules öden och äventyr. Sedan förra gången jag skrev har följande körningar genomförts: 3/6 Skärgårdstur med 30 passagerare 6/6 Bröllopskörning. Vi gick från Maritiman med 19 bröllopsgäster ut till Vinga där vigseln ägde rum Efter aktens genomförande ökade vi på passagerarantalet med brudparet och deras närmaste anhöriga så att de uppgick till 26 st. Hemresan gick via ’Snobbrännan’ en tur som uppskattades mycket av samtliga ombord, delvis beroende på att vädret visade sig från sin bästa sida 8/6 En körning från Maritiman till bryggan under Göta Älvbron tvärs över älven. Det var 64 personer som skulle besöka en ’lokal’ på Hisingssidan. 9/6 En rundtur i Södra Skärgården med 20 passagerare. Korta stopp på Vinga och Öckerö. 10/6 Årets medlemsresa: Först gick färden till Kalvsund med guidat besök i smugglarkungen Bremers hus. Kan tänkas att det gav en del idéer om framtida verksamheter. Sedan gick färden till Hönö där vi besökte det 20-årsfirande Fiskemuseet. Ett mycket uppskattat inslag. 28/6 Avgick Maritiman med sjömansprästen Lundin ombord. Han medförde också askan efter en avliden gammal sjöman. Vid Eriksberg togs 5 passagerare, anhöriga till den avlidna, ombord. Vi hade tänkt gå ut norr om Vinga, men på grund av hård VNV-lig vind valde vi en plats ost om Grötö, där det erbjöds gott lä. Efter en kort ceremoni med sedvanliga hedersbetygelser gick vi så tillbaka till Eriksberg med passagerarna och sedan till vårt vanliga läge vid Maritiman. Enligt Lundin var de anhöriga mycket nöjda med det sätt det hela genomfördes. Sedan förra ’veckobrevet’ har det inte hänt så mycket i arbetsväg. Olle K har nu gjort klart hela masten med lanternor och allt. Det enda som återstår är en helmålning. Back- och huvuddäck har vaskats och oljats. I det fallet får ett stort tack riktas till Leif Magnusson, f.d. Gotenius Varv. Hans insats har varit mycket välkommen. I dag, 29/6, skall det kl. 14:00 hållas kalas ombord. Vår eminente maskinchef, tillika ordförande, Lars Zimmerman, fyller 65 år och kommer att ha mottagning ombord. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *