Vecka 06-35

Så var det dags igen! Det visade sig vid den senaste tidens skyfall att däcket uppe på bryggan inte håller måttet, d.v.s. det håller inte tätt. Det har läckt in vatten i mässen och i nedgången till hytterna. För att ta tag i det akuta behovet har jag skaffat några skivor vattenfast plywood och täckt bryggdäcket helt och hållet.. Vid kontroll visade det sig att däcket är i en mycket dålig kondition och måste bytas helt och hållet så snart som möjligt. Den nya täckningen hart tätats i alla skarvar med silikon och sedan oljats in, så nu skall den akuta faran vara avvärjd. Det nuvarande däcket är lagt av fura. Ursprungligen var det ett däck av Oregon Pine, liksom däcket på backen och huvuddäck. Jag har varit i kontakt med en firma som för utländska träslag, och vid en diskussion av vårt behov behov visade det sig att ett nytt däck av Oregon Pine kommer att kosta c:a 9.000 kr. Pengar är som alla vet ett evigt problem när man sysslar med ideell verksamhet, och Herkules utgör inget undantag. Jag har satt mig före att försöka skaffa tillräckligt med pengar för att i vår kunna byta hela däcket. Det är inget lite projekt, men med de aktivas hjälp tror jag att vi kan fixa det. Vad som först och främst krävs är pengar. Vad har då hänt i övrigt? Under tiden jag har hållit på med däcket har Kjell M gjort underverk med den nya toaletten, Han har vaskat ner hela utrymmet, avlägsnat all rost och sedan mönjat och helmålat hela toaletten. Det är nog inte många som känner igen sig nu. Kjell tillhör ju den mycket sällsynt ta skaran av yrkesmän som gör allt så bra som möjligt, och toaletten är inget undantag. Som hjälp har han haft Olle K från Uddevalla för att fixa de plåtarbeten som behövdes göras. Den 23:e hade vi en körning ut till Vinga för att sprida askan efter en avliden kvinna från Eskilstuna-. Som vanligt var sjömansprästen, Krister I:son Lundin med som officiant.. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *