Vecka 06-38

Under tiden som gått sedan senaste veckobrevet har det inte hänt så mycket synligt ombord. Kjell har tagit ner takpanelen i mässen och en skiva på akterkantskottet i nedgången till salongen. Det gör det möjligt att torka ut det vatten som kom in genom däcket uppe på bryggan. Nu verkar det, tack och lov, som om de skivor av plywood som jag lade ut håller tätt. Sedan kommer vi också att under vintern täcka hela bryggan och eventuellt även hela backen. Det skulle dels spara däcket och hindra läckage, dels ge oss möjlighet att börja arbeta med bryggdäcket under vintern vid tjänlig väderlek. Arbetet med att försöka komplettera det nakterhus vi fick av Jan Janvik pågår för fullt. Nakterhuset saknar i dag D-korrektorer, hållare för d: o och belysning. Genom stort tillmötesgående från Agne på Lyth i Stockholm har jag fått bild på ett komplett nakterhus av samma slag som vårt. Han försökte hitta grejor till det men tyvärr fanns det inget kvar. Däremot har han varit vänlig nog att skicka mig en skiss på hur hållarna för D-korrektorerna ser ut. Själva korrektorerna är av rörtyp, så det skall gå att få tag på. Enda abret är att det måste vara mjukjärn. Med hjälp av Agnes skiss skall jag försöka få någon vänlig människa att hjälpa mig med att tillverka ett par nya. Så bli inte förvånade om det till våren står ett nygammalt nakterhus på bryggan! Arbetet med att få fram Oregon Pine till däcket fortsätter. Jag har fått ytterligare kontakter som eventuellt kan skaffa material till ett något billigare pris, så vi får se vad som händer. Leif M. har varit ombord och vaskat av huvud- och backdäck. Nu skall vi vänta ett par dagar till dess att det har torkat ordentligt, då är det dags att olja in det ordentligt. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *