Vecka 06-44

Ett tag sedan senast, men det blir så när arbetet går på lågvarv. Den ende som gör något som märks är Kjell M. Han har nu slipat och spacklat i skeppar-hytten, och är snart på väg att börja helmåla. Det är en fröjd att se hans arbete, inte det minsta fusk någonstans! Den 28:e i förra månaden kördes en sjöbegravning. Det blev inte så långt ut denna gången, utan det hela ägde rum i höjd med Skandiahamnen. Men allt gick bra och de närvarande var nöjda. Som det ser ut i dag är det en resa kvar att köra. Det är den 14/11 då vi skall köra ett gäng på c:a 60-70 personer från Hotell 11, Eriksberg, in till centrum. Efter det lär det bli dags att täcka Herkules för vintern. Kapellet akter gör allt mycket lättare då det sitter uppe. Nu blir det viktigaste att täcka bryggan ordentligt och eventuellt, om det går, backdäck. Apropå bryggan, så visade det sig att vi fick ett läckage igen under det häftiga regnvädret i slutet av förra månaden. Var det kom ifrån är inte klart, men förhoppningsvis skall det under vintern hinna torka ut ordentligt under förutsättning att vi lyckas med täckningen av bryggan. Mallarna till D-korrektorernas hållare är nu klara och överlämnade till Rune på Gotenius för tillverkning. Det verkar inte som om det skulle vara något problem, utan när han har fått vintern på sig torde de vara färdiga, tillverkade enligt konstens alla regler. Originalen var gjorda av mässing, men eftersom det blir svårt att fixa så gör vi dem i aluminium i stället. De skall ju ändå målas svarta, så det spelar ju egentligen ingen roll. Mycket mer har jag just nu inte att förtälja, annat än att Lasse Z då och då kör runt huvudmaskin. Allt för denna gången. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *