Vecka 06-47

Klockan 18:30 den 14/11 hämtades 56 personer vid Hotell 11 på Eriksberg för transport in till Maritiman. Vi fick då åter ett bevis på det nya kapellets förträfflighet. Utan det hade vi säkert fått avskriva körningen. Nu gick körningen helt enligt planerna, och efter en dryg halvtimmes körning debarkerade ett gäng nöjda passagerare. Den nyinsatta belysningen under kapellet, bestående av en ljusslinga som satts fast runt taket. Den ger ett alldeles utmärkt ljus och ökar ytterligare användbarheten. Naturligtvis är det Ole C-. Som ligger bakom även detta. Efter det att vi lämnat passagerarna på Maritiman gick vu vidare till Gotenius varv där vi förtöjde vid Västra kajen. Detta för att senare under veckan spola rent i kölen och få iland det oljeblandade vattnet med hjälp av Gotenius. Kjell M. Har nu avslutat renoveringen av skepparhytten, och resultatet blev som vanligt när Kjell är inblandad – Fantastiskt! Nu gäller det att se till att plocka bland alla de grejor som vi tog ur hytten, och lägga tillbaka endast det nödvändiga. Resten kommer vi att arkivera i kartonger, troligtvis ombord i FÄRDIG. Besökte Gotenius varv häromdagen (fredags) och fann då att Lasse Z. och Leif M, i stort sett hade avslutat rengöringen av köl och durkar i maskinrummet. Nu kan man gå omkring därnere utan att få skorna fulla med olja. En klar förbättring! Jag passade även på att gå in och hälsa på Rune, och han visade upp det han redan hade gjort i avseende på hållare för D-korrektorerna. Med tanke på hur det såg ut kan jag redan nu konstatera att resultatet kommer att bli helt fantastiskt. Tala om yrkesskicklighet. Enlig Lasse Z har vi fått ytterligare en körning. Det gäller en sjöbegravnoing den 3/12. Undrar om det kommer att bli aktuellt att lägga upp inför vintern? Säsongen blir bara längre och längre. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *