Vecka 06-50

Så var årets sista körning avklarad. Det gällde en sjöbegravning söndagen den 3/12. Vädret var inte det bästa, och på väg ut mot Vinga rullade hon ordentligt, men allt gick som planerat och ingen blev riktigt sjösjuk heller. Onsdagen, 6/12, var Ole och jag med bil och släpkärra ute vid Skonaren Ingos lokaler vid Lindholmen. Vi hade vid ett tidigare tillfälle blivit lovade en del förtöjningsgods, och efter att ha talat med Göran Olsson bestämde vi oss för att göra slag i saken. Det visade sig bli betydligt mer än vi hade kunnat drömma om. Rejält med grovt tågvirke och som lök på laxen fyra fendrar, tillverkade av bildäck som blivit klädda med tågvirke. Riktigt sjömansarbete! De lär inte användas annat än vid speciella tillfällen. Under den gångna veckan har nu Ole C, Lasse Z. och Mikael E. tillsammans sett till att HERKULES nu ligger väl vinterförtöjd och övertäckt. Maritimans personal har varit behjälplig med täckningen, så ett tack riktat till dem är inte helt fel. Nu väntar en lång vinterdvala. Förhoppningsvis kommer det inte att innebära att alla aktiviteter stannar av, utan tvärt om. Nu har vi chansen att se till att HERKULES kommer att vara i fint skick när vårsäsongen börjar. Men det är den gamla vanliga visan. Det fattas folk!! Vi har några trotjänare som hela tiden håller på, men de kan inte dra lasset på egen hand. Vi måste helt enkelt se till att få mer folk ombord för underhållet, annars stundar bistra tider. Du som känner att det inte vore helt omöjligt att ställa upp några timmar då och då, hör av dig!!! Detta blir nog sista rapporten för i år. Jag passar på tillfället att tacka alla som har ställt upp under året, ingen nämnd och ingen glömd. Utan er hjälp hade hela projektet med HERKULES varit dödsdömt. Ett tack även till alla sponsorer som har hjälpt oss med det ekonomiska och även med införskaffande av nödvändig t materiel. Väl mött nästa år! Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *