Vecka 07-04

Så var vi en bit inne på det nya året. Jag har varit borta från denna sidan ett tag, men det beror inte på bristande intresse, utan på att jag varit tvungen att låta några läkare härja med mig . Men jag är nu på rätt väg igen och kommer efterhand att alltmer ägna mig åt gamle HERKULES. Under stormen som härjade för ett tag sedan visade det sig att täckningen av bryggan m.m. var sjömansmässigt gjord. När allt var över satt presenningen lika fint som när det hela började. Heder åt dem som såg till att det blev gjort! Det har tyvärr visat sig att det fortfarande läckte ned i skeppar-hytten, vilket har gjort att det jobb som Kjell M. lade ner på att ställa den i ordning, delvis har påverkats negativt. Akterkantskottet har fått vattenränder och det kommer att bli nödvändigt att bättra det igen. Det kan tilläggas att sedan bryggan täcktes in har läckaget försvunnit. Nu gäller det att förbättra den tillfälliga plywood-täckningen på bryggdäck, så att det blir helt tätt. Det verkar vid en första koll som om det skulle vara ett hyfsat enkelt arbete. Men osvuret är bäst! Vi ser nu fram emot årets säsong. Förväntningarna är väl ganska högt ställda, det händer ju en hel del under året, t.ex. Götheborgs återkomst, Sjöräddningens 100-årsjubileum m.m. Det gäller att se till att deltaga i så många evenemang som möjligt, i alla fall i dem som genererar pengar åt oss. Ekonomin är, som vanligt, riktigt ansträngd, och man ser med ängslan fram emot den dagen då det inte längre är möjligt att fortsätta. Men vi skall fortsätta att kämpa för att hålla den gamla damen igång, till nytta och glädje for oss alla. Något positivt måste det väl också finnas? Det är nu på gång att montera de hållare för D-korrektorerna som Rune på Gotenius Varv har gjort. Han insisterade också på att måla dem, och det blev lika fint gjort som det övriga. Lämpliga skruvar han införskaffats genom Mikael E:s försorg, så med hjälp av en borrmaskin skall det snart vara gjort. Så om inte alla tecken slår fel, skall vi snart ha en kompassplacering som mera överensstämmer med originalet. En sak till att glädja sig åt är att värmepannan hittills har fungerat utan anmärkning. Det har visserligen varit ovanligt varmt, men det känns ändå bra att ha det varmt och torrt ombord. Allt för denna gången. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *