Vecka 07-12

Nu är det banne mig på tiden att öppna upp den här sidan igen. Jag hade skrivit en liten betraktelse för ett par veckor sedan, men av någon outgrundlig anledning försvann den när jag skulle spara den! Kan det ha med åldern att göra? Men nu skall jag allt försöka få det att fungera ordentligt. Vad har nu hänt sedan senast? Om vi börjar med maskinavdelningen, så har faktiskt gubbarna lyckats ta sig ur trasselbingen och gjort lite nytta. Startluftkärlen stod i tur för klassning, så Lasse Z, Leif M och Börje E har tagit av manluckorna och gjort rent inuti kärlen med skrapor som Leif fixade. När inspektören kom för inspektion blev han, enligt Lasse, mäkta intresserad, och han fann inga som helst fel på kärlen. Han var så intresserad att han t.o.m. bjöd gubbarna på middag efteråt. Typiskt att jag inte var ombord då!!! Vidare har ventilpaketet till bb:s startluftkärl tagits loss för reparation. Zinkanoderna på HM:s topplock har bytts ut. SMO-filter och DO-filter har bytts både på HM och HjM. Impellern på HjM har bytts. På däck har det väl egentligen inte hänt så mycket sedan Kjell M renoverade skepparhytten. Men det börjar snart bli dags att dra av täckningen, och då skall förhoppningsvis arbetet komma igång igen. Det gamla nakterhuset börjar anta det utseende det en gång hade. Vad som nu fattas är att få D-korrektorerna på plats, att montera kompassen på plats och sedan hela härligheten fastsatt på bänken i styrhytten. Kompassen är f.n. för reparation av läckage på Ramantenn, och den gamle hedersmannen där ställde i utsikt en deviering när allt är klart. Kardanringen till kompassen är just nu på Gotenius Varv hos Björn för anpassning till nakterhusets fästen. Tyvärr skadade sig Björn häromdagen, men känner jag honom rätt är han snart tillbaka. Eventuellt kommer också VHF-en att bytas ut mot en något modernare. Den nuvarande härstammar från yngre stenåldern och börjar faktiskt bli lite ’sliten’. För att ytterligare förhöja utseendet finns det en möjlighet att vi under våren eller sommaren kommer att få en gammal träratt satt på plats. Det är ännu inte helt klart, men chansen finns. Håll tummarna!!! Enligt Lars Z har vi redan 4 bröllop bokade i sommar plus en del andra resor och äventyr. Bl.a. är en resa ner till Halmstad på tapeten. Vi är bjudna ner dit för att fira Halmstad som fyller ett rejält antal år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *