Nyhetsbrev 05-08

Så var då den nya radion på plats. Efter montering kallade jag upp VTS Göteborg, och döm om min förvåning när de svarade direkt, och dessutom hörde mig bra! Ett problem ur världen. Den 26/6 hade vi en körning för NCC. Det blev en skärgårdstur på c:a 4 timmar. Vid avgången såg vädret inte helt perfekt ut, men det tog (som vanligt) inte länge förrän solen tittade fram och vinden avtog. Nog kan man säga att vi har tumme med Vår Herre! Juli är, som vanligt, lågsäsong för oss. De flesta företag har semestrar, och även övriga intressenter ’ligger lågt’. Hoppas på fler körningar i augusti. Arbetet ombord rullar på så vackert. Tätningen av styrhyttens aktra skott är klar, och lackningen har påbörjats. Kjell M har slipat och lackat sb:s bryggvinge, Rune J och Janne S fortsätter med styrhytten Även Olle K har varit behjälplig med slipning.En ny bit trä har skurits i på förkant bryggan och skall sedan målas av Kjell.. Kjell och Olle har fixat stormporten på bb:s sida. Kjell ser även över förtöjningarna, det ingår i hans revir, och tur är det! Nu ligger hon tryggt. I maskin häller Lasse och Börje på med att överhala länspumpen, något som inte är gjort på länge, och därför var högaktuellt. De har även tagit oljeprover som lämnats in för analys, och resultatet var ganska gott. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *