Nyhetsbrev 06-08

Hög tid igen för lite information om vad som sig ombord tilldragit haver Sedan förra episteln har en del resor genomförts Den 12/8 hade vi 40 gäster ombord på en 1-timmes kvällskörning i hamnen i samband med fyrverkeriet. Körningen var arrangerad av Maritiman, som hade bjudit in sponsorer och andra intressenter. Körningen gick bra, och efter vad jag erfarit gick lika många iland som kom ombord. Den 16/8 var det dags för en körning till Hönö för Ubåts-sällskapet. Det blev, som sig bör, ett besök på Fiskemuseet där det även avåts en delikat middag på skaldjur där även besättningen var inbjuden. Stort tack för det. Den senaste seglingen var en körning den 6/9 av ett bröllopsfölje. Ombordstigning vid Klippan, och efter en timmes rundtur i hamnen debarkerade de vid Eriksberg för att där fortsätta festligheterna. Arbetet ombord fortskrider. Tyvärr inte i den takt som den borde. Jag måste själv erkänna att jag inte varit speciellt flitig i sommar. Måste leta fram något att skylla på! Däremot har Kjell M, Olle K. varit synnerligen verksamma. Olle har, tillsammans med Rune J. Slipat och lackat på bryggan. Kjell har målat den vita kanten som går runt bryggdäcket, och i samband med det lanternekassarna.. Han har målat skylightet till salongen. Sedan har han också haft loss sb:s förliga länsport och renoverat den. Det senaste jag upptäckte vid senaste körningen var att han varit inne på bryggan och målat om pulpeten på förkant. Jag vågar knappt lägga någonting där längre, så fint är der. Vidare har ankarspelet och styrmaskinen fått sig varsin rundsmörjning. För närvarande pågår renovering av skjutluckan till akterskansen. I maskin har Lasse Z och Böje E börjat med rengöring med hjälp av högtryck.. Sedan håller Lasse på med bb:s lanterna. Strömförsörjningen har fallerat, och han har, med hjälp av personal från Maritiman, dragit en provisorisk kabel så att vi nu i alla fall har ljus i lanternan. En definitiv dragning av en ny kabel kommer att ske så fort som möjligt. Kabel finns redan ombord. Ventilen till brand/länspump har överhalats. I dag, 23/9, har vi varit ute på Rivöfjorden för kompassdeviering. Med på färden var Lars Ohlin rfrån Ramantenn. Han genomförde devieringen till vår fulla belåtenhet, och efter avslutat arbete ansåg han att betalning i form av resan plus kaffe med muffins var tillräckligt. Det finns fortfarande ’änglar’. Tack för hjälpen Lars! Den 7/10 kommer vi att hålla ett möte ombord med bl.a. Sjöfartsverket, Gotenius och Herkules ’anhöriga’. Då kommer frågan om Herkules framtid att dryftas. Vi får alltså vänta ett tag innan vi vet vad som komma skall. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *