Nyhetsbrev 08-08

I dag, 1 december, fick Herkules äntligen sin täckning över bryggan. Jag har kollat vädret och såg i går em att det verkade lovande för måndagen. Därför ringde jag några gubbar och förvarnade om att vi skulle ta tillfället i akt och dra över presenningen. Vi var fyra stycken gubbar som ordnade till det hela. Det var Olle Karlsson (som kom ner från Uddevalla enbart för detta!), Kjell Magnusson, Ole Christiansen och undertecknad. Vi har ju tidigare erfarenhet av detta arbete, och när alla vet vad som skall göras, och hur, går det fort. Så nu är hon klar för att ta emot vinterstormarna! Roy på Maritiman har snyggat till båtshakar m.m., och håller nu på med den ratt som senare skall på plats i stället för de ’pinnar’ som nu sitter där. Nu hoppas vi bara på en mild vinter. Det skulle kunna innebära att man kan jobba uppe på bryggan, under täckningen. Med hjälp av en värmefläkt skulle man få en dräglig temperatur under presenningen. Och gudarna skall veta att det finns att göra! Sedan så håller vi tummarna för att det ekonomiska skall lösa sig till belåtenhet, så att vi nästa vår kan se fram emot en ny seglationssäsong. Det skulle kännas gott, speciellt med tanke på att hon 2009 fyller 70 år! Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *