Nyhetsbrev 01-09

Nytt år har vi sedan ett tag. Vad händer då med Herkules? Det allt övergripande problemet är naturligtvis att skaffa fram nödvändiga medel för de åtgärder som Sjöfartsverket har ålagt oss. Det har inte kommit mycket positiva besked – förrän onsdagen, 28/1! Vi, Leif Magnusson, Lasse Zimerman och jag, var ute och besökte ’BERGS Propulsion’ på Öckerö. De visade sig vara mycket positiva till att medverka vid översyn av propeller och axel. Det var länge sedan vi möttes av en sådan respons! I år fyller ju Herkules 70 år, och det skall firas!. Det vore ju synd om det samtidigt skulle bli slutet på seglationen. Men som jag tidigare nämnt har det börjat röra på sig. Stenen har kommit i rullning!! Som sagt, stenen rullar. Efter det att BERGS lovat hjälpa till, har det kommit mera. JOTUN skänker behövlig färg, målarfirman MIMAB utför målningen gratis, Gotenius Varv bjuder på dockning och liggetid. Bland övriga nyheter märks Sjöfartsverekets positiva bemötande av den begäran jag skrev om att bara besiktiga livflottarna vartannat år. De ställer vissa krav för detta, men det sammanfaller nästan helt med våra intentioner Ännu en sak som är högaktuell är bemanningen. Förra året var Lasse Z. ensam i maskin, och jag, med undantag för någon resa, ensam som skeppare. Vi måste helt enkelt ha mera folk! Det kan inte fortsätta som det har varit, man är ju helt låst av Herkules. Men frågan är – “Var hittar man nytt folk?’ Känner du någon som skulle kunna tänka sig deltaga i driften av Herkules så. Hör i så fall av dig, ju förr dess bättre! Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *