Nyhetsbrev 02-09

Avhölls ett internmöte med Föreningens styrelse och några övriga medlemmar. Det var ett diskussions- och informationsmöte med anledning av de praktiska och ekonomiska problemen runt årets besiktning. Som tidigare nämnts har vi fått en otrolig respons på våra böner om hjälp! Utöver då nämnda företag kan nu även Cedervalls läggas till sponsorerna. De har lovat hjälpa oss med Cedervallsboxen (propellertätningen ). Om det blir helt gratis eller ej är inte klarlagt, men de var intresserade av att hjälpa oss. I höstas skrev jag en ansökan till Sjöfartsverket om att endast behöva testa livflottarna vartannat år. Vid mötet fick jag svaret via ett brev från Verket. Vi kommer i fortsättningen att bara behöva testa dem vartannat år, under förutsättning att de handhas av en auktoriserad verkstad. Dessutom får fartyget inte nyttjas under perioden 1 oktober – 15 april. Detta sammanfaller helt med vår seglationssäsong, så det passar perfekt. Allt detta börjar gälla den 1 oktober i år. Eftersom Herkules i år fyller 70 år, en hedersvärd ålder, så vill vi komma igång med seglationen så fort som möjligt. Därför ansökte vi hos Sjöfartsverket att få skjuta på varvsbesöket till senare i höst. I dag, 20(2, hade jag ett samtal med Göran Ehrenpohl, ’vår’ inspektör på Verket. Han gav mig det glada beskedet att de godkänner en senareläggning av varvsvistelsen till i höst. Den sten som jag berättade om i förra brevet, fortsätter tydligen att rulla! Nu blir det möjligt för oss att, så snart våren visar sig, se till att göra henne klar och sedan börja segla direkt. Men det gäller att ha en sak klar för sig. Allt är ännu inte i hamn! Det krävs ytterligare likvida medel för att vi skall vara på den säkra sidan. Så vi måste fortsätta med att jaga sponsorer. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *