Nyhetsbrev 07-09

Sedan förra ’normala’ nyhetsbrevet har det hänt en del. Det är nog dags att redovisa det nu. Den 12/6 gick vi tidigt på morgonen, 0800, ut till Öckerö, dit vi anlände 0935. Dagen var avsatt till att köra för Berg Propulsion, en av våra stora sponsorer. Anledningen var att Volvo Ocean Race hade haft etappmålgång i Marstrand, och eftersom Berg sponsrar en av deltagarna, Green Dragon, ville de göra något för de inblandade. Vi anlitades för att köra Bergs kunder och andra kontakter på korta turer i skärgården, c:a 45 minuter långa. Allt var perfekt utom vädret. Frisk nordlig vind och mycket regn. Men skam den som ger sig. Totalt gjorde vi tre resor med sammanlagt 51 personer, Det var folk från USA, Holland, Kina mm. Trots vädret var alla nöjda med besöken ombord på vår stolthet. En av kineserna vägrade tro att hon faktiskt var 70 år, ända tills Lasse Z, påpekade att jag faktiskt var lika gammal. Då gav han med sig. Undrar just varför? Dagen efter, den 13:e, var det medlemskörning ut till Vinga. Vädret var bra mycket bättre denna resa, så stämningen var, som vanligt, på topp. Ute på Vinga var det ordnat med guidning för den som så önskade, och de allra flest tog chansen. Efter avslutad ö-vandring bjöds det på korv med bröd och sedan kaffe med tilltugg. Hemresan gick via ’Snobbrännan’ en väl så betagande syn! Den 6 juli var vi några stycken från Herkules som bevistade Bjarnes begravningsgudstjänst i Sjömanskyrkan. Det var en stämningsfull tillställning som leddes sjömansprästen. Det skall han ha all heder av. Vi träffade även Bjarnes kusin som kommit ner för denna minnesstunden. Hans intresse för Herkules visade sig vara ganska stort, och det kan framgent bära frukt. Om de anhöriga önskar att Bjarnes aska skall strös till sjöss kommer vi naturligtvis att ställa Herkules till förfogande. Det har även arbetats en hel del ombord. Börjar vi räkna uppifrån, så pågår arbetet med teaken på bryggan för fullt. Det tar tid, men det blir fint! En hel del har målats nere på däck. En ny trall för ankarklysen har tillverkats. En sak som länge har irriterat mig, nämligen roderlägesvisarens oförmåga att följa rodrets rörelser, har äntligen åtgärdats. Det var besvärligare än vi trott, men nu är det fixat, tack och lov! Nu får jag sluta för denna gången, men lovar att återkomma inom en inte alltför lång tid. Kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *